XILINX

Photo Credit: Xilinx Asia Pacific Pte Ltd

The design for this headquarters has created a conducive work environment by creatively bringing the outdoors into the interior space with lush landscaping and vertical greens. The use of air wells bring in more daylight, culminating into an open courtyard, serving as a key gathering point for social activities.

The challenge was to design an office that could integrate Xilinx’s uses and facilities while supporting their work activities. The timeless, functional and green design not only organised the uses efficiently but also brought out Xilinx’s focus on employees with spacious pantries, breakout areas and unoccupied work corridors.

AT A GLANCE

Area

20,618.8 m2

Location

Singapore

Completion

2007

Services

Architecture, Civil & Structural Engineering, Mechanical & Electrical Engineering

Owner(s)

Xilinx Asia Pacific Pte Ltd

AWARDS

2009
ASEAN Energy Award – Winner

2008
SIA Architectural Design Awards – Honorable Mention
BCA UD Awards – Silver

2007
BCA Green Mark Awards – Platinum

GALLERY

RELATED PROJECTS

Pacific Integrated Logistics Ramp-Up Warehouse

Evonik

Wusong Industrial Estate Master Plan & Urban Design

Halliburton Manufacturing Plant and Campus

Guangzhou Knowledge City

XILINX