The holistic design combines both office and mall to integrate seamlessly with the surroundings. Its naturally ventilated fine grain retail network is filled with a delightful mix of public plazas, sky bridges, art trails, vertical green walls and lined with palm trees, for a vibrant, yet idyllic feel.

A major challenge addressed was making the naturally ventilated retail network comfortable for shoppers. A blend of passive and active designs, from the use of wind corridors and water features, to vertical planting and lush landscaping show the possibility of a new kind of retail typology in the tropical climate.

AT A GLANCE

Gross Floor Area

90,769.8 m2

Location

Singapore

Completion

2014

Services

Architecture, Civil & Structural Engineering

Owner(s)

CapitaLand Ltd

AWARDS

2018 BCA Green Mark Award – Platinum 2017 ASEAN Energy Awards – 2nd Runner-up (New and Existing Buildings) 2016 NParks LEAF (Landscape Excellence Assessment Framework) – Outstanding Project 2015 SILA Singapore Landscape Architecture Awards – Gold (Commercial Building) SIA-NParks Skyrise Greenery Awards – Outstanding BCA UD Mark Award – Platinum BCA BIM Awards – Gold Plus 2014 World Architecture Festival Awards – Shortlisted (Shopping – Completed Buildings) MIPIM Asia Awards – Gold (Best Retail Development) MAPIC Awards – Finalist (Most Innovative Shopping Centre) Green Awards – World Landscape Planning Design Competition – Silver Award of Professional Group International Property Awards Asia Pacific – Best Mixed-use Architecture Singapore 2013 BCA UD Mark Award – Gold Plus (Design) BCA Green Mark Award – Platinum

Not just a mall, it is also a community space

Like a conduit, it connects and draws visitors in

GALLERY

RELATED PROJECTS

Difengjiang District Urban Design

Changchun North-East Asia Smart Innovative Model District

Resorts World Sentosa Expansion

Jewel Changi Airport

Deira Mall

Dareway Software Campus

8 Conlay

Nakheel Mall and Palm Tower