Singapore Institute of Technology – Punggol Campus Court

Located in the heart of the upcoming Punggol Digital District, the new Singapore Institute of Technology (SIT) campus is set to reinforce SIT’s position as a industry-focused university of applied learning. It will be co-located with the industries to foster collaboration and exchange of ideas with the industry professionals. 

The campus also boast of several unique design and sustainability features. Overlooking the waterfront, the campus will preserve an existing forest around the tree-lined Heritage Trail, giving it a distinctive ‘campus-in-a-park’ identity. 

The academic blocks will encompass green spaces and open courtyards, creating community spaces for interaction and rejuvenation, as well as a memorable campus experience.

AT A GLANCE

Area

131,583 m2

Location

Singapore

Completion

2023

Services

Architecture, Civil & Structural Engineering, Mechanical & Electrical Engineering

Owner(s)

Singapore Institute of Technology

Fostering collaboration between SIT and the industry

The Collaboration Loop seamlessly connects the campus with JTC business park buildings, fostering the sharing of knowledge and exchange of ideas.

A vibrant and collaborative applied learning environment

The academic and learning spaces will include classrooms and laboratories interspersed with self-directed and group learning spaces, as well as makerspaces.

Inviting community spaces

To create a highly accessible and inclusive environment, Campus Court will feature open courtyards and green spaces open for public access.

A sustainable campus environment

The food court will be constructed with Mass Engineered Timber and will feature photovoltaic panels to harness solar power, increasing energy efficiency.

GALLERY

RELATED PROJECTS

Singapore Institute of Technology – Punggol Campus Court

NTU Academic Building South

ITSE Panama

Khalifa University Extension Phase 01

ITE Headquarters & ITE College Central @ Ang Mo Kio

LASALLE College of the Arts