The National Archives of Singapore was revamped with a modern look and upgraded facilities, creating a welcoming and efficient space for the institution’s core functions of collecting, preserving and providing access to millions of historical records.

Originally the Anglo-Chinese Primary School building, the structure’s original concrete scallop canopy and veranda were reinstated to preserve the historical character of the building.

To make Singapore’s history more accessible to everyone, the revamped building featured new facilities and activities to engage the public such as a bigger capacity Oldham Theatre. 

AT A GLANCE

Gross Floor Area

8,214 m2

Location

Singapore

Completion

2019

Services

Architecture, Civil & Structural Engineering, Interiors, Mechanical & Electrical Engineering

Owner(s)

National Library Board

AWARDS

2020
International Property Awards Asia Pacific – Best Public Service Architecture Singapore

Modern and enhanced facilities

New facilities include a new theatre and boardroom within the former ACS school hall. Photo Credit: National Archives of Singapore

Welcoming and efficient spaces

A voluminous area with double-volume space serves as a flexible space for events and exhibitions. Photo Credit: National Archives of Singapore

GALLERY

RELATED PROJECTS

Zhuhai Xiangzhou District Green Connector System

Resorts World Sentosa Expansion

Hindu Mandir

National Archives of Singapore

Malaysia International Trade and Exhibition Centre (MITEC)

Fuzhou Strategic & Master Plan

Church of the Transfiguration

Masjid Maarof