LASALLE College of the Arts

Photo Credit: Mori Hidetaka

Part of an international competition, the design creates a massive “black box” with everything turned inside-out for maximum porosity between the campus and streets. The design becomes a part of art-making. Students are engaged in continuous dialogue with the public and get to experience everything from all angles.

The challenge was to design a campus that expressed the college’s spirit and embraced the city’s diversity. From glass panels, to courtyards and alleyways, all spaces were carefully detailed to offer varied ways for interaction, reflection and inspiration, a result of a strong collective team effort.

AT A GLANCE

Area

35,000 m2

Location

Singapore

Completion

2008

Services

Architecture, Civil & Structural Engineering

Owner(s)

LASALLE College of the Arts

AWARDS

2009
SIA-SDA PUSH Award

2008
President’s Design Award – Design of the Year
SIA Architectural Design Awards – Building of the Year

Inspiring space for art students. Photo Credit: Mori Hidetaka

Embracing the city’s diversity and engaging its fabric. Photo Credit: Mori Hidetaka

GALLERY

RELATED PROJECTS

Singapore Institute of Technology – Punggol Campus Court

NTU Academic Building South

ITSE Panama

Khalifa University Extension Phase 01

ITE Headquarters & ITE College Central @ Ang Mo Kio

LASALLE College of the Arts