The accentuation of the building form, sandstone lookalike finishes, imposing stained glass façade, use of natural light and motifs and the arrival experience via the grand staircase up to the Main Sanctuary, aim to emulate the journey up Mount Tabor and the biblical scene.

To overcome spatial constraints and meet the regulatory requirements on minimum car park provision, RSP designed spaces within the church which facilitated dual and flexible use. The Main Sanctuary was carefully planned and designed to accentuate the sacredness of the space within a modern architecture.

AT A GLANCE

Gross Floor Area

4,798.40 m2

Location

Singapore

Completion

2017

Services

Architecture

Owner(s)

Roman Catholic Archdiocese of Singapore

Contemporary church architecture. Photo Credit: David Phan

GALLERY

RELATED PROJECTS

Zhuhai Xiangzhou District Green Connector System

Resorts World Sentosa Expansion

Hindu Mandir

National Archives of Singapore

Malaysia International Trade and Exhibition Centre (MITEC)

Fuzhou Strategic & Master Plan

Church of the Transfiguration

Masjid Maarof