Microsoft Campus, Hyderabad



Collaborative design for the work place

The Project


Microsoft’s largest facility outside of USA, this self-sufficient campus for 3,500 professionals seeks to inspire collaboration, with its interconnected network of streets, work and play spaces. A generous use of glass, aluminum and sandstone cladding presents a simple elegance as a backdrop to the bustling office activities.

The Challenge


A major challenge was designing a campus and work place that fostered greater collaboration amongst its users. The design phase of the project took on an inclusive approach, with active feedback from stakeholders. The result is a workplace that not only reflected Microsoft’s aspirations but has created active communities within the campus.

Awards


2008
Awaaz Real Estate Awards (CNBC)

US Green Building Council LEED Award

At A Glance


Area: 174,013 m2

Location: India

Completion: 2008

Clients:
Microsoft India

Scope of Work:
Architectural, CS Engineering, ME Engineering, Interior

Active social spaces are integral to the work place