Singapore Polytechnic - Design School



Design School at Singapore Polytechnic

The Project


The Design School seeks to inspire greater creativity, discourse and collaboration amongst its students and teachers, reinforcing its role as a leading centre for design pedagogy. The new campus infuses an open and transparent architecture with learning to offer a “living laboratory” environment.

The Challenge


The design of the school had to address the challenges of being located on a sloping terrain. As the site is quite hilly and undulating, elements like ramps and staircases had to be used to mitigate the change in levels.

Awards


2014
BCA Green Mark Awards Platinum

At A Glance


Area: 6,757.9 m2

Location: 500 Dover Road, Singapore

Completion: 2014

Clients:
Singapore Polytechnic

Scope of Work:
Architectural, CS Engineering, ME Engineering, Interior