JCube



Ice cube inspired mall sparkles in the West

The Project


Resembling an ice cube, this entertainment and shopping mall boasts Singapore’s first Olympic size ice skating rink. It has green features like a rainwater harvesting tank and an ice rink grey-water recycling system. With a roller blading rooftop park and IMAX theatre, this mall has become a prime destination.

Night lighting is integrated into the façade design

It is adding to the hip factor of Jurong

The Challenge


A major focus was on sustainable design. Precast concrete panels helped to create the challenging six-sided exterior, with very low overall heat gain. A considerable amount of sustainable materials were used. Outdoor terraces and an evaporative cooling system also helped to soften and cool the mall.

At A Glance


Area: 29,433.1 m2

Location: 2 Jurong East Central 1, Singapore

Completion: 2012

Clients:
CapitaLand Ltd

Scope of Work:
Architectural, CS Engineering, ME Engineering, Interior

Awards


2013
BCA UD Mark Awards Gold Plus

2011
BCA Green Mark Awards Platinum